Schrijvende meter » Overige verhuur apparaten » Leica kabeldetector: DD230 SMART

Leica kabeldetector: DD230 SMART

Accessoires toevoegen:

Product Aantal
1
1
1
1
1
Bezorgen of afhalen
Bezorgen of afhalen
1

Huurprijs bundle per week:

Totaal: 125,00

Beschrijving

De Leica DD230 kabelzoekers versnellen het opsporen van kabels & leidingen en verhogen de veiligheid op de bouwplaats. De baanbrekende Leica DD230 SMARTREADY-kabelzoekers bieden extra zichtbaarheid van kabelzoekwerkzaamheden en geven gebruikers de zekerheid te voldoen aan de beste en veiligste aanpak binnen de sector. De Leica DD230 SMARTREADY-leidingzoekers bieden een echt digitaal platform met GPS-technologie, dataloggen en Bluetooth®-connectiviteit voor het documenteren waar, wanneer en hoe deze gebruikt is.

Eigenschappen:

 • Instructie video’s via het LCD van de DD230
 • “Gevarenzone” functie geeft ondiep gelegen leidingen aan
 • Ingebouwde testfunctie
 • LCD-scherm met ingebouwde lichtsensor
 • Automatische achtergrondverlichting
 • Onderhoudsindicator (jaarlijks)
 • Diepte indicatie met DA230 signaalgenerator
 • GPS locatie herkenning
 • Intern geheugen 8GB
 • Bluetooth data overdacht
 • Gratis Leica DX Shield software
Automodus

Lokaliseert automatisch stroom- en zendsignalen, wat de aanwezigheid van leidingen bij een eerste veldbezoek bevestigd en leiding zoeken veilig maakt. Dit is dus een combinatie van Powermodus en radio modus.

Radiomodus

Het radiosignaal wat in de lucht zit wordt automatisch overgedragen op kabels en leidingen. Dit signaal kan in de Radiomodus gedetecteerd worden. Het radiosignaal dringt door tot de meeste geleidende kabels en leidingen. De kabeldetector zal radiosignalen oppikken tussen de 15 Khz en 60 Khz.

Stroom Modus (Standaard mode)( Power mode)

Lokaliseert stroomsignalen uitgezonden door kabels met stroomafname. Kabels waar stroom op staat genereren een magnetisch veld om de kabel. Dit magnetisch veld kan gedetecteerd worden met deze detector in de stroom modus. In deze modus kan men de kabels lokaliseren en ontwijken waar stroomafname is.

Signaalgenerator Modus met DD230 (131 kHz, 33kHz, 8kHz, 640Hz of 512Hz)

In de signaal generator modus kan een signaal gedetecteerd worden dat door Leica DA230 signaalgenerator geproduceerd kan worden. Hierdoor kan dan ook een diepte-indicatie gegeven worden door de DD230. De Leica DA230 signaalgenerator is de uitgebreide variant van de signaal generatoren. Deze Leica DA230 kan in twee extra frequentie gezet worden. Hierdoor produceert deze een signaal van 640Hz of 512Hz extra ten opzichte van de DA220. Deze signalen zijn geschikt om kabels en leidingen verder te kunnen volgen of om één enkele kabel of leiding te kunnen traceren.

Diepte indicatie modus

Deze Leica DD230 beschikt over een diepte aflezing (diepte-indicatie) die alleen mogelijk is in combinatie met een DA230 1 Watt of 3 Watt signaalgenerator. Met de signaalgenerator kunnen tot een maximale diepte van 7 meter kabels en leidingen gedetecteerd worden. Deze diepte meting is uiterst nauwkeurig en heeft een maximale afwijking van een paar procent.

Geïntegreerde GPS technologie

Door de ingebouwde GPS module houdt de Leica DD230 automatisch elke locatie bij van elke meting. Deze data is dan weer uit te lezen met de Leica DX Shield software die gratis te downloaden is van de website van Leica. Met deze software is teven te zien waar de kabeldetector gebruikt is en welke meetwaarden gemeten zijn. Via een kaart van Google Earth zijn de meetpunten te zien.

Ongeëvenaard gebruiksgemak

Door de continue ontwikkeling vanuit Leica is deze DD230 kabeldetector ontstaan. Door het grotere LCD display kunnen nu instructie video’s getoond worden. Meerdere functie worden door middel van duidelijk video’s uitgelegd. Op deze manier zijn uitgebreide trainingen niet meer noodzakelijk. Wanneer er vragen ontstaan over een toepassing kan de instructievideo getoond worden. Het gebruiksgemak van deze kabeldetectoren is daarom enorm. Bekijk hieronder een aantal van de instructie video’s.


ACCESSOIRES:  

Leica DA230 3W signaalgenerator 

De nieuw ontwikkelde Leica DA230 signaaltransmitters hebben een groter uitgangsvermogen dan de eerdere modellen met bovendien extra lage detectiefrequenties. Met deze verbeterde prestaties kunnen gebruikers:

 • Leidingen detecteren over een langere afstand
 • Meer leidingen detecteren
 • De leidingdetectie verbeteren in gebieden met veel signaalverstoring
 • De diepte-indicatie verbeteren bij gebruik van een Kabeldetector met diepte-indicatie

Eigenschappen:

 • Vier instelbare uitgangsvermogensniveaus; selecteer de output voor de site- en detectiecondities
 • Duurzaam, waterdicht ontwerp, omgevingsbeschermingsklasse IP65
 • Robuust, compact en lichtgewicht ontwerp, ontworpen voor ruwe veldcondities
 • Keuze uit vier detectiesignalen; selecteer een passende frequentie voor het detectiebereik
 • Gebruiksvriendelijke standaard uitgangsfrequentie van 131 kHz
 • Door middel van de LED’s die vanaf de buitenzijde goed zichtbaar zijn kan gemakkelijk worden afgelezen in welke stand de Leica DA220 signaalgenerator staat.
 • Ingebouwde testfunctie waarmee gebruikers voor gebruik de hardware- en softwarefuncties kunnen testen
 • De DA220 is beschikbaar in twee varianten een 1 Watt en een 3 Watt
Detectie frequenties:
512Hz: kleinste verspreiding, zeer lange afstand (volgen)
640Hz: 
kleine verspreiding, lange afstand (volgen)
8kHz: 
normale verspreiding, middel lange afstand (vermijden)
31kHz: 
grote verspreiding, korte afstand (vermijden)
131kHz: 
grootste verspreiding, zeer korte afstand (vermijden)
1Watt of 3 Watt (3 Watt = Optioneel +€250)

De Leica Signaalgenerator wordt standaard geleverd met 1 Watt maximaal uitgangsvermogen. De DA230 is tevens verkrijgbaar in een 3 Watt variant met een extra hoog uitgangsvermogen. Door een hoger uitgangsvermogen kunnen kabels en leidingen verder worden gedetecteerd. Ook zorgt de 3 Watt variant voor een lager storingspercentage bij een locatie meet veel interferentie (omgevingsstoring) van andere signalen.Leveringsomvang:– Leica DA230
– Aansluitklemmen
– Aardpen
– Leica Li-Ion accu
– Leica oplader


Leica 230V Signaal Injector

Deze signaal injector (lichtnetaansluiting) van Leica is gemaakt om een signaal over te brengen op een bestaand lichtnet. Door de aansluiting te koppelen aan de signaalgenerator, terwijl de stekker in het stopcontact zit, komt het signaal van de Leica signaalgenerator direct op het lichtnet overgebracht.


Leica Multi Signaalklem 80mm

De Leica Multi Signaalklem met een diameter van 80mm, geschikt voor gebruik met de Digicat en DD serie kabeldetectors van Leica voor frequenties van 256Hz tot 200kHz. Toepasbaar om rechtstreeks het signaal uit de Digitext of DA signaalgenerator op een voedings- of data kabel of leiding te zetten, waardoor alleen die kabel getraceerd kan worden over een geringe afstand.


50m plastic pipe tracer (buis > 10mm)

 • Kan worden toegepast in buizen vanaf 10 mm.
 • Zeer robuust, bestand tegen knikken.
 • Lengte 50 meter.
 • Detectiemogelijkheid over de volledige lengte of alleen tip.
 • Water- en gasdicht.

Leica trace haspel 80m (buis > 25mm)

Leica Trace Rod trekveer haspel met sonde 80m

Deze trekveer haspel van Leica heeft als kern een geleidende draad. Hierdoor kan deze trekveer voorzien worden van een signaal wat met een signaalgenerator geproduceerd kan worden. Dit signaal kan deze over de volledige trekveer gedetecteerd worden. Met het juiste signaal en detector kan dit tot 3 meter diepte.

Voor het traceren van niet geleidende leidingen zoals kunststof of beton.

 • Diameter sonde: 12mm
 • Metalen detectiedraad met Glasvezel sonde