Schrijvende meter » Overige verhuur apparaten » Leica kabeldetector set: DD230 SMART + DA230 3W (bundle)

Leica kabeldetector set: DD230 SMART + DA230 3W (bundle)

Product Quantity
Huurperiode Leica kabeldetector set: DD230 SMART + DA230 3W (bundle)
Vanaf  275,00
Huurperiode
1
1
1
1
1
Bezorgen of afhalen
 26,50
Bezorgen of afhalen
1

Bundle Total:  0,00

Beschrijving

De Leica DD230 kabelzoekers versnellen het opsporen van kabels & leidingen en verhogen de veiligheid op de bouwplaats. De baanbrekende Leica DD230 SMARTREADY-kabelzoekers bieden extra zichtbaarheid van kabelzoekwerkzaamheden en geven gebruikers de zekerheid te voldoen aan de beste en veiligste aanpak binnen de sector. De Leica DD230 SMARTREADY-leidingzoekers bieden een echt digitaal platform met GPS-technologie, dataloggen en Bluetooth®-connectiviteit voor het documenteren waar, wanneer en hoe deze gebruikt is.

 • Leica DD230 kabeldetector
 • Leica DA230 signaalgenerator
 • Leica Draagtas voor set

 

Eigenschappen:

 • Instructie video’s via het LCD van de DD230
 • “Gevarenzone” functie geeft ondiep gelegen leidingen aan
 • Ingebouwde testfunctie
 • LCD-scherm met ingebouwde lichtsensor
 • Automatische achtergrondverlichting
 • Onderhoudsindicator (jaarlijks)
 • Diepte indicatie met DA230 signaalgenerator
 • GPS locatie herkenning
 • Intern geheugen 8BG
 • Bluetooth data overdacht
 • Gratis Leica DX Shield software

Automodus

Lokaliseert automatisch stroom- en zendsignalen, wat de aanwezigheid van leidingen bij een eerste veldbezoek bevestigd en leiding zoeken veilig maakt. Dit is dus een combinatie van Powermodus en radio modus.

Radiomodus

Het radiosignaal wat in de lucht zit wordt automatisch overgedragen op kabels en leidingen. Dit signaal kan in de Radiomodus gedetecteerd worden. Het radiosignaal dringt door tot de meeste geleidende kabels en leidingen. De kabeldetector zal radiosignalen oppikken tussen de 15 Khz en 60 Khz.

Stroom Modus (Standaard mode)( Power mode)

Lokaliseert stroomsignalen uitgezonden door kabels met stroomafname. Kabels waar stroom op staat genereren een magnetisch veld om de kabel. Dit magnetisch veld kan gedetecteerd worden met deze detector in de stroom modus. In deze modus kan men de kabels lokaliseren en ontwijken waar stroomafname is.

Signaal generator Modus met DD230 (131 kHz, 33kHz, 8kHz, 640Hz of 512Hz)

In de signaal generator modus kan een signaal gedetecteerd worden dat door Leica DA230 signaalgenerator geproduceerd kan worden. Hierdoor kan dan ook een diepte-indicatie gegeven worden door de DD230. De Leica DA230 signaalgenerator is de uitgebreide variant van de signaal generatoren. Deze Leica DA230 kan in twee extra frequentie gezet worden. Hierdoor produceert deze een signaal van 640Hz of 512Hz extra ten opzichte van de DA220. Deze signalen zijn geschikt om kabels en leidingen verder te kunnen volgen of om één enkele kabel of leiding te kunnen traceren.

Diepte indicatie modus

Deze Leica DD230 beschikt over een diepte aflezing (diepte-indicatie) die alleen mogelijk is in combinatie met een DA230 1 Watt of 3 Watt signaalgenerator. Met de signaalgenerator kunnen tot een maximale diepte van 7 meter kabels en leidingen gedetecteerd worden. Deze diepte meting is uiterst nauwkeurig en heeft een maximale afwijking van een paar procent.

Geïntegreerde GPS technologie

Door de ingebouwde GPS module houdt de Leica DD230 automatisch elke locatie bij van elke meting. Deze data is dan weer uit te lezen met de Leica DX Shield software die gratis te downloaden is van de website van Leica. Met deze software is teven te zien waar de kabeldetector gebruikt is en welke meetwaarden gemeten zijn. Via een kaart van Google Earth zijn de meetpunten te zien.

Ongeëvenaard gebruiksgemak

Door de continue ontwikkeling vanuit Leica is deze DD230 kabeldetector ontstaan. Door het grotere LCD display kunnen nu instructie video’s getoond worden. Meerdere functie worden door middel van duidelijk video’s uitgelegd. Op deze manier zijn uitgebreide trainingen niet meer noodzakelijk. Wanneer er vragen ontstaan over een toepassing kan de instructievideo getoond worden. Het gebruiksgemak van deze kabeldetectoren is daarom enorm. Bekijk hieronder een aantal van de instructie video’s.